HPH Csoportszabályzat

1. POSZTOLÁSI SZABÁLYZAT

Használd a #HashtagRendszer-t!

Csak akkor engedjük ki a posztodat ha helyénvaló, egyszerű hashtageket raktál a posztodba!


Erre egy nagyon jó útmutatót itt találsz: https://www.facebook.com/groups/harrypotterhungary/permalink/1508444722578220/

Legfontosabb hashtagek:

#mutimitvettél: Ha meghozta a postás az ebayen rendelt nyakláncodat/ megvetted az Elátkozott Gyermeket a Libriben/ stb.

#HPTV: Amikor épp megy vagy menni fog a HP a TVben.

#LegendásÁllatok: Ha az új filmekről jön hír

.#fanart, humor, videó, stb…: posztspecifikus hashtagek

#StudioTour: a StudioTour-os élmények közzétételéhez.stb, továbbiak a fenti linken…

Ha angol nyelvű szöveg van a képen akkor mellékeld az egész szöveg fordítását. Ha angol nyelvű videót/cikket posztolsz akkor írj róla egy rövid leírást magyarul is.Használd a gyűjtőposztokat! Ha kérdésed/élményed/teóriád van az Elátkozott Gyermekről/Legendás Állatokról csak írd be a keresőbe hogy “gyűjtőposzt” és a megfelelő poszt alá kommentelve írd le a véleményed. Az összes gyűjtőposztunk megtalálható a rögzített posztban a csoport tetején vagy a #gyűjtőposzt hashtaggel keresheted meg őket!Ha fanartot posztolsz, forrás megjelölésével/linkelésével tedd. Kérlek ellenőrizd a helyesírásodat. Néhány elírás, autocorrect megengedett.

Használj megfelelő spoiler jelzést! Ha nem megfelelően spoilerezel akkor nem engedélyezzük a posztodat. Bármit posztolsz használd a keresőt, olvasgass vissza pár napra a csoportban, nem posztolt-e alaki hasonlót. Pl ha azt akarod posztolni hogy ki a hollóhátas a csoportban akkor írd be a keresőbe hogy “hollóhát” és meglátod. hogy lesz minimum egy, pár napos poszt erről.

“Mótvá”, gyenge, gagyi mémeket nem engedélyezünk a színvonal fenntartása végett. Tibi atyás és “Gondoltad volna…?” posztok is biztos nagyon viccesek de már volt elég belőlük. Bármennyire szeretjük mi is, de ugyanígy milliószor volt már posztolva a “Potter Puppet Pals” és a “Harry Potter in 99 seconds” is, ezeket nem fogjuk engedélyezni max. félévente egy poszt erejéig.Ugyanígy nyugodtan rákereshetsz a következő kifejezésre is a csoportban: “ebay”, ha online vásárlással kapcsolatos kérdésed van. Továbbá van egy csoportunk aminek az a neve hogy “HPH Adok-Veszek”, csak itt fogadunk el eladásra felkínált tárgyak posztjait.

A posztolási szabályzat be nem tartása esetén nem engedélyezzük a posztodat.

2. HIRDETÉSI SZABÁLYZAT ÉS PROMÓCIÓK KEZELÉSE

 • Harry Potter/Legendás Állatok/Elátkozott Gyermek/JKR Wizarding World témájú facebookos oldal/csoport, weboldal, hírportál, blog, kérdőív hirdetése megengedett egyszeri alkalommal.
 • Többszöri alkalmas HP/LÁ/EGY/JKR WW témájú hirdetéseket csak előzetes jóváhagyás után engedünk ki. Keress meg egy admint. (http://bit.ly/HPHadminok)
 • Offtopic hirdetéseket és Harry Potteres témájú lájkgyűjtést csak az adminok előzetes megkeresése és jóváhagyása után posztolhatsz. (http://bit.ly/HPHadminok)
 • Promóciókkal, szponzorált tartalmakkal és nyereményjátékokkal kapcsolatban kérlek keress meg egy admint. (http://bit.ly/HPHadminok)

3. NÉMÍTÁS/TÖRLÉS/BANNOLÁS

A következők be nem tartása automatikus figyelmeztetés nélküli némítást/törlést/bant eredményezhet:

 • Uszító jellegű posztok/kommentek, a nem konstruktív vita gerjesztésére irányuló tartalmak.
 • Bármelyik csoporttagunk számára sértő/kirekesztő/elnyomó/bántó/sokkoló/zaklató tartalom eltávolításra kerül. Ha a posztoló célja mások sértése volt, automatikusan bannoljuk, egyéb esetben enyhébb megrovást kaphat.
 • Illegális tartalmak kérése törlésre kerül. (Pl. ebook pdf/torrent)
 • Spammelés és vírusos tartalom terjesztése.
 • Csoporttagok szellemi tulajdonának engedély nélküli ellopása.
 • Rasszista kommentek/posztok, más etnikai, vallási csoportok elleni uszítás.
 • Horogkereszt és más szélsőséges jelképek használata, a csoportba való feltöltése.
 • Homofób, transzfób kommentek, egyéb gyűlöletbeszéd.
 • Agressziót, bántalmazást bemutató kommentek/posztok/képek.
 • Törvénybe/jogszabályba ütköző tevékenységre buzdító posztok/kommentek.
 • Magyar és külföldi politikai nézetek terjesztése.
 • Káromkodás.
 • Pornográf, 18+os, kiskorúak számára káros tartalmak.
 • Személyeskedés eltérő nézetek esetén.
 • Bármely a csoportszabályzat megszegésére buzdító tevékenység.
 • Bármilyen a facebook szabályzatával ütköző magatartás.

Mindezeken felül a Harry Potter világához hozzátartozik néha különböző politikai nézetek megtárgyalása (a “politika” szó itt eredeti, szótári jelentéssel bír; nem pártpolitika!), esetleg megosztó témák (pl. rasszizmus, családon belüli erőszak, kiskorúak jogai, elnyomott társadalmi rétegek a HP univerzumban) felmerülhetnek amik konstruktív és kulturált vitát eredményezhet. Ezt a magatartást ösztönözzük is hiszen szerves része a HP világának.A csoport már több, mint 15 ezer tagot számlál, egy éven belül meglesz a húszezer is. Ez azt jelenti, hogy több korosztályból vagytok itt velünk, ezért szeretnénk Titeket megérni, hogy legyetek arra tekintettel, hogy az, amit írtok, akár egy fiatal tizenéveshez is ugyanúgy eljut, mint az általatok célközönségnek ítélt csoporthoz.Az a célunk, hogy a tudatosabb posztolással és kommenteléssel élvezetesebbé tegyük számotokra a csoportot, és hogy elkerüljük az olyan nézet- és érdekbeli ellentéteket, amik nem a Harry Potter világának a részei.Kérjük ezeket a pontokat tartsátok szem előtt amikor posztoltok, a mai naptól fogva automatikusan némítunk, illetve törlünk/bannolunk, ha ilyenekkel találkozunk. Természetesen továbbra is lehet nekünk személyesen írni, ha valami problémát észleltek, ezzel is könnyítitek a dolgunk.

Köszönjük a szabályzat betartását,

HPH Adminok és Moderátorok